BNS luidsprekers

Wie ben ik?

Welkom! Ik ben Myron, een fan van het merk BNS en als hobby restaureer ik luidsprekers van voornamelijk het merk BNS. Vanaf het moment dat ik begon met mijn audio hobby, kwam ik in aanraking met het Nederlands merk BNS. Ik had als eerste een setje BNS Ellessy One. Deze had geen doek en was erg beschadigd. Hierdoor kwam ik pas een aantal jaar later erachter van welk merk de luidspreker gemaakt was. Wat bleek, dit was BNS! Vanaf dat moment was ik verkocht en inmiddels staat het huis vol. Mijn invloed reikte ook naar mijn ouders, familie en vrienden toe: ze hebben allemaal BNS staan. Van de BNS Ellessy, Bronx, Music lijn (ML), surround, Advance, Excellent en zelfs BNS Zillion & BNS Evolution.

Wat heb ik gedaan?

Vanaf de tijd dat ik mijn eerste BNS luidspreker kocht, ben ik nieuwsgierig geworden naar de historie van dit bedrijf. Vervolgens na aardig wat speurwerk uitgevoerd te hebben, ben ik eigenaar geworden van de BnS Elevation lijn. Ook heb ik een wikipedia pagina opgezet over BNS. Daarnaast heb ik ook andere BNS luidsprekers staan en/of in mijn bezit gehad zoals de BNS NOB A-4, BNS Ellessy 1/2, Bronx, Economic lijnen, de Intelligent lijn, Symphony en Quintet, sound column(s), de Music lijn, Advance, Excellent, Zillion, Evolution, Elevation, Music Devotion, Halo en A-Forte.

Reden voor opzetten website

Na lang onderzoek en informatie winning ben ik in contact gekomen met onder andere ex-directeur Paul Menue. Sterker nog, ik heb hem uiteindelijk kunnen bezoeken. We hebben het over de geschiedenis van BnS gehad, hoe het bedrijf na 2001 gelopen is. Paul was erg blij dat er nog veel aandacht voor BnS was. Ook gaf hij mij toestemming om de foto’s en informatie van BnS te gebruiken. Deze website is dus eerder bedoeld als informatiebron en als eerbetoon aan BnS. Het was lastig om informatie over BNS te vinden, terwijl ze wel bekend waren. Ten slotte heb ik gemerkt dat niet iedereen netjes om met hun luidsprekers gaan, ook al worden ze niet meer geproduceerd. Dat is de reden dat ik als hobby deze BNS luidsprekers ben gaan restaureren en repareren. Ik ben echt blij dat ik deze kans gekregen heb en hoop dat men nog van deze luidsprekers kan genieten!

Voor contact: Myron99@live.nl
Gerestaureerde BNS Zillion.

© 2023 BNS luidsprekers