BNS luidsprekers

BNS Noble Sound One

De BNS Nobel Sound One was ontworpen begin jaren 80 door Frans Van Hauwaert in samenwerking met BNS. Frans Van Hauwaert stond bekend om de Thedra (1994) en de Metamorfose (1997) speakers, die alom geprezen waren door bijvoorbeeld Günther Neuhold, Walter Boeykens, Robert Groslot en de Cantando choir. Lang geproduceerd was de Noble Sound One niet. In 1986 kwam deze speaker tot leven en was maar voor een korte periode geproduceerd voordat de samenwerking met BNS stopte.

Constructie

Verder is de kast van Noble Sound One uitgevoerd in een hoogwaardige,
resonantie vrije, kunststof. Zowel de uiterlijke vorm als de wanden in de
kast, zijn beide puur functioneel. Het door BNS gepatenteerde Mechanisch Demping Systeem is speciaal voor deze kast ontworpen. Aan de ophanging van de luidsprekers als ook aan de constructie van de binnenvorm
valt met de toenmalige luidsprekertechnieken weinig meer te verbeteren. Tenslotte zijn er twee versies van de Noble Sound One uitgebracht: namelijk een met een klein voetje aan weerskanten en de ander met een grotere voet.

BNS Noble Sound One.
Specificaties BNS Noble Sound One

De BNS Noble Sound One bestaat uit een twee-weg systeem met een speciaal gemodificeerde woofer. De woofer van de Noble Sound One heeft veel weg van de Vifa woofer die in de BNS 494b lijn gebruikt was.

BNS Noble Sound One specificaties.
(©) Copyright BNS-loudspeakers.nl  

© 2023 BNS luidsprekers