BNS luidsprekers

BnS Elevation

Begin BnS Elevation

Nadat Frans van den Berghe in 2001 overleed, was er een doorstart gemaakt door Rob van Huijgevoort. Paul Menue en Frank van Puijenbroek voegen zich in 2004 toe aan het bedrijf. BNS vestigde zich eerst in 2004 in Canada. Vervolgens in 2005 werden er drie verschillende nieuwe lijnen ontwikkeld: de BnS Sparkle, de BnS Music Devotion “MD” en de BnS Elevation “EL”. De Elevation had als doel een premium, maar betaalbare hifi luidspreker lijn te worden. Het designen en in elkaar zetten van de luidsprekers gebeurde wel in Nederland. Verder werd de Elevation gekenmerkt door de kersrood-kleurige uiterlijk. Daarnaast had elke luidspreker een gebogen zij -en bovenkant, waardoor het lijkt alsof ze een “curve” hebben. De geproduceerde BnS speakers waren in 2006 tentoongesteld tijdens de toenmalige VAD show. Ook waren de Elevations te zien op de beurs in Bratislava, Brussel en de IFA beurs (2006).

BNS Elevation op de 2006 Brussel beurs en de VAD show in 2006.
Links is de Elevation lijn te zien in de beurs in Brussel. Rechts is de lijn te zien tijdens de VAD show.
Einde BnS Elevation

In het begin werden de Elevations goed ontvangen. BnS heeft de Elevation wel incidenteel in 2006 verkocht. Rond deze tijd werd de Elevations ook toegevoegd aan de website van BnS. Vanaf deze tijd werden individuele onderdelen in China geproduceerd. BnS vond het wel belangrijk om de Elevation in Nederland te bouwen. De ‘massaproductie’ van de Elevations zou echter in 2007 van start moeten gaan. Dit kwam helaas niet tot stand onder andere doordat in BnS onder de effecten van de kredietcrisis leed. In totaal waren er maar een klein aantal Elevations geproduceerd. Vooral de EL-T5 en EL-C5 kwamen het meeste voor. Van de rest van de lijn was er een handvol geproduceerd. Elevations zijn maar weinig van terug te vinden, want het grootste deel van de toenmalige voorraad was in bulk verkocht. Een deel van de productie bleef in fabrieken achter en heeft nooit meer het licht gezien.

BNS Elevation set.
Specificaties BnS Elevation

De Elevation lijn bestond uit de EL-T5 tower, de EL-T6 tower, de EL-T8 tower en het topmodel de EL-TA. Daarnaast bestond er nog de EL-C5 center, de EL-C6 center en de EL-WA (actieve) subwoofer. De luidspreker lijn werd ook gekenmerkt door de toevoeging van een kevlar speaker unit. Eerder werd er een kevlar driver gebruikt in de BNS Symphony, de Quintet en de E-5. In de EL-T5, EL-T6, EL-C5 en EL-C6 functioneerde deze als woofer. Bij de duurdere EL-T6, EL-T8 en EL-TA werd de kevlar unit alleen gebruikt om de middentonen te generen.

BnS Elevation specificaties.
Overige specificaties BnS Elevation.
 (©) Copyright BNS-loudspeakers.nl 

© 2023 BNS luidsprekers