BNS luidsprekers

BnS Music Devotion

Geschiedenis

De Music Devotion lijn, kortweg “MD”, was net zoals de BnS Sparkle, gemaakt in de tijd nadat BnS naar Canada verhuisd was. In 2005 werden de eerste prototypes door BnS gemaakt. Deze Music Devotion lijn werd gekenmerkt door een gladde hout-kleurige (pianolak) uiterlijk. De Music Devotion werd in twee kleuren gekenmerkt: lichthout en donker oranje-kleurig hout. Op het hout van de luidsprekers zit een gladde laag met een curve die tot achter doorloopt. Deze manier van coating heeft wat weg van de Sonus Fabre luidsprekers. Vanaf 2006 werden deze MD luidsprekers op de beursen van Bratislava, Brussel, Vad show en IFA beurs gepresenteerd.

Bovenstaande foto is de BnS Music Devotion op de VAD show in 2006 te zien. Rechts het prototype van de Music Devotion.
Verschillen in Music Devotion

In 2006 maakte BnS een eerste prototype Music Devotion met een vier-weg opstelling. Deze MD’s werden op de beursen in Bratislava, Brussel en de IFA beurs uitgebreid tentoongesteld. De vier-weg bezetting van de eerste MD had overeenkomsten met de Elevation. Alleen werd er gebruik gemaakt van uitsluitend Peerless tweeters en woofers. Net zoals de BnS Elevation, de BnS Sparkle en Halo, zijn er weinig exemplaren geproduceerd. In eind 2006 en begin 2007 werd het laatste MD model geproduceerd. Helaas zijn de Music Devotions niet in 2007 in productie gegaan. Er zijn hier een daar wel kleine aantallen gedistribueerd.

Dit is de tweede generatie Music Devotion. BnS heeft de vier-weg vervangen door een twee-weg systeem. Ook zijn de drivers vervangen en niet meer aluminium kleurig.
Specificaties BnS Music Devotion

De MD lijn bestond uit de MD-30 (boekenplank), MD-70 (center) en de MD-90 (tower). Toendertijd kostte de MD-90 €339 per stuk. De prijzen van de MD-30 en MD-70 lagen iets lager. Elke Music Devotion luidspreker bevat minimaal één 1 inch tweeter, met minimaal één tot maximaal twee 5,25 inch woofers. Dit middels een ook wel genoemde twee-weg systeem. Daarnaast had elke luidspreker een ingebouwde basreflexpoort die dezelfde coating had als de luidsprekers zelf. De MD-30 en MD-70 hadden een basreflexpoort aan de achterkant, terwijl aan de MD-90 de basreflexpoort zich aan de voorzijde bevond.

BnS Music Devotion specificaties.
(©) Copyright BNS-loudspeakers.nl  

© 2023 BNS luidsprekers