De BNS Bronx was gecreëerd in 1992 – 1995 en bestond uit de Bronx 1, Bronx 2 en Bronx 3. BNS Bronx was opgezet omdat er vraag was naar krachtig laag in een redelijk formaat. De Bronx was bedoeld als een luidspreker lijn die aansluiting moest vinden bij de jongere generatie. In Amerika kwam Hip Hop van de verf vanaf de jaren 80. Rond de jaren 90 kwam namelijk het fenomeen Hip Hop op in Nederland, met de Amsterdamse groep Osdorp Posse. Daarnaast kregen House en Techno meer bekendheid, waarbij vaak de beats bestaan uit harde(re) bassen. Om hier op in te spelen kwam BNS met de Bronx en maakte ze als basis gebruik van de eigen ontwikkelde BNS CTF-91.

Betekenis CTF
De samenwerking met Autostek en Chen Chang Industries ontstond rond 1985. De letters “C” in deze naam staat voor Charles Wu die onderdeel uitmaakte van de ontwikkeling van alle CTF BNS-drivers. In eerste instantie kreeg de CTF-91 de naam Bell PP8030 HL. Later onstonden er echter problemen met de verlijming van de rubber conusrand met de polypropyleenconus. Hierdoor is BNS later overgestapt op een papieren conus, en deze driver heeft de naam BNS CTF 91 gekregen. Deze woofer is ook toegepast in de BNS Nobis en de BNS Zillion.
BNS Bronx 1
De Bronx 1 was de meeste compacte luidspreker uit de Bronx lijn en bestond uit de CTF-91 woofer met de Seas 19 TAF/G tweeter. Het doel van deze luidspreker was voor een introductie prijs van rond de 498 gulden per stuk en berg met kwaliteit te bieden. Ook was de formfactor belangrijk en moest de Bronx 1 met een relatief klein formaat groot geluid neerzetten. De Bronx 1 had een soortgelijke formaat als de BNS Advance A40, met een groter vermogen. Door de toevoeging van de CTF-91 woofer kan de Bronx 1 100W Rms aan. De frequentie van de Bronx 1 liep (+-3dB) van 42 Hz door tot 21000 Hz.
BNS Bronx 2
De Bronx 2 was gemaakt als de middelmaat van de Bronx lijn en bestond uit dezelfde CTF-91, maar met een andere tweeter. Daarbij was de kast groter en zwaarder gemaakt en kon hij lager da zijn voorganger. De tweeter gebruikt in de Bronx 2 was ook wel de H25 TG35 genoemd. Dit tezamen zorgde voor een vermogen van 120 Watt. Als laatste was de prijs iets meer dan de Bronx 1: 598 gulden. Daarbij had de Bronx 2 een frequentie (+-3dB) van 38 Hz die door liep tot 22000 Hz.
BNS Bronx 3
Als laatste werd de Bronx 3 geïntroduceerd. De BNS Bronx 3 was de grootste luidspreker uit de Bronx-lijn en had het meeste vermogen: namelijk 150 Watt. Wat de Bronx 3 speciaal maakt, was dat hij een drie-weg luidspreker was. Er was namelijk een extra middentoner van toegevoegd. Deze speciaal ontwikkelde BNS CTF-91M was alleen gemaakt voor de Bronx 3. Kortweg betekend een drie-weg, dat de hoge tonen, midden tonen en lage tonen apart aangestuurd worden. Wederom werd bij deze Bronx gebruik gemaakt van de CTF-91 woofer. Ook ging de midrange in de Bronx 3 oorspronkelijk door het leven als Bell FP4-JC-10 en was afkomstig van Chen Chang. Als laatste had de Bronx een tweeter van Seas (19 TAF/G). Als laatste was de frequentie van de Bronx 3 (+-3dB) van 35 Hz en liep door tot 28000 Hz.
Verschil normale Bronx en Bronx professional.
Er waren ook twee speciale varianten, namelijk de Bronx 2 en 3 professional. Bij deze professionele editie was er aan de achterzijde een RCA-aansluiting en werd er een stalen font toegevoegd. De Bronx prof-2 had een adviesprijs van 798 gulden (per stuk). De Bronx prof-3 had een adviesprijs van 998 gulden.

(©) Copyright BNS-loudspeakers.nl